torsdag 14 juni 2007

TIPS PÅ SAKER SOM DU SJÄLV KAN GÖRA FÖR DJUREN



*ÄT INTE KÖTT!!! (Omotiverad att göra förändringen? Besök http://www.meat.org/ och jag lovar dig att du finner den motivation du behöver.)

*Bli medlem i tex djurensrätt
(http://www.djurensratt.se/ )
eller Stiftelsen forskning utan djurförsök

*Köp ALDRIG päls (obs tänk på att även smådetaljer på kläder, väskor etc kan vara gjorda av päls!) Och ser du någon som gör det, visa gärna öppet ditt missnöje!

*Undvik att köpa produkter som testats på djur!(Inte märkt som icktedjurtestat=djurtestat.Gäller allt från smink och schampo till tandkräm och diskmedel)

*Bojkotta cirkusar som har djur med i sina föreställningar!

*Se till att du har så mycket kunskap som möjligt om dina egna djur.

*Om du ser någon som slår, eller på annat sätt vanvårdar sitt djur, ifrågasätt djurplågaren och anmäl denne till polisen samt till miljö-och hälsoskyddsnämndenför vanvård.

*Om du åker utomlands:GÅ INTE på tjurfäktningar, RID INTE på elefanter, åsnor etc, köp inte saker gjorda av djurdelar-tex.elfenben är elefantens betar! och undvik fotografering med djur för betalning!! (De är oftast drogade och avlivas vid säsongens slut)

*Undvik att tippa på Greyhound o trav

*Ska du skaffa katt?- Ta hand om en från något av landets alla katthem! Hund?-Adoptera en hemlös från tex.Grekland! Det finns TIOTUSENTALS hemlösa hundar som ingen älskar eller tar hand om; som annars dör.

*SPRID INFORMATION!

*Och sist men inte minst, behandla djuren med den respekt de förtjänar

1 kommentar:

Hellis sa...

Du borde veta att i tex Grekland och i Spanien föds hundar upp för att adopteras som "hemlösa" till dumma turister. Adoptera alltså inte hundar från utlandet. Grunden till att det finns så många "stackars" hundar att adoptera beror på att det finns folk som gör det.